Kontakt
VDZ-Projecten
Jo van Ammerstraat 3
5122CK Rijen
Homepage:www.dbvm.nl
Telefoon:+31 (0)6 23238247
Fax:

Verbouwen en Renoveren

Als men praat over duurzaam bouwen, gaat het in de meeste gevallen over nieuwbouw. Een nieuwe woning voorzien van de nieuwste technieken is natuurlijk ook hét voorbeeld bij uitstek. Maar eigenlijk is het verbouwen van een bestaande woning nog vele malen duurzamer. Waarom? Dat leggen we graag aan je uit!

Op www.thuisbij.net is een woningcheck beschikbaar vul de vouchercode korting in met onze naam VDZ-Projecten en u krijgt van ons 50 euro korting op deze check.

Een nieuwbouwwoning wordt gerealiseerd met nieuwe bouwmaterialen. Deze bouwmaterialen moeten geproduceerd worden uit nieuw gewonnen grondstoffen. Vaak gebeurt dit (duizenden) kilometers verderop. Tijdens het productieproces wordt veel energie verbruikt. Deze energie is vaak opgewekt uit niet hernieuwbare energiebronnen.

Een bestaande woning op de juiste wijze verbouwen of renoveren kan hierdoor een stuk duurzamer zijn dan een nieuwbouwwoning. Bij een verbouwing kun je die onderdelen aanpakken die het minst duurzaam en energiezuinig zijn, bijvoorbeeld het dak van de woning waardoor veel warmte verloren gaat of de oude kozijnen met enkelglas vervangen door hoogwaardige kunststof kozijnen met HR++ glas.

De uitdaging van een duurzame verbouwing

Het duurzaam verbouwen van je woning hoeft niet perse duur of ingewikkeld te zijn, maar is vaak wel maatwerk. Elke verandering binnen de woning heeft vaak effect op een ander aspect binnen de woning. Wanneer je bijvoorbeeld goed gaat isoleren is het enorm belangrijk om ook goed te ventileren.

Met een duurzame verbouwing kun je je woning zodanig aanpassen dat deze weer voldoet aan de moderne eisen van deze tijd. Het energieverbruik van een oude woning is met de huidige isolatietechnieken terug te brengen naar de normen voor nieuwbouw.

Wat kun je verduurzamen?

Er zijn verschillende werkzaamheden die je kunt laten doen om je woning te verduurzamen. Zo kun je denken aan:

  • Het isoleren van je woning: denk hierbij aan dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie.
  • Vervangen van de kozijnen: plaatsen van hoogwaardige kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas.
  • Ventilatie: het voldoende ventileren van de woning draagt bij aan een gezond leefklimaat. Met een WTW (warmte-terug-win installatie) wordt de warme afvallucht gebruikt om de koude toevoerlucht te verwarmen.
  • Zonnepanelen: met behulp van een zonnepaneel wordt (zon)licht omgezet in stroom.
  • Zonneboiler: Een zonneboiler verwarmt het tapwater met behulp van (zon)licht.

Ook voor alle andere mogelijkheden kun je bij VDZ-Projecten terecht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan ook een woning Check doen

Op www.thuisbij.net is een woningchick beschikbaar vul de vouchercode korting in met onze naam VDZ-Projecten en u krijgt van ons 50 euro korting op deze check