Kontakt
VDZ Projecten
Jo van Ammerstraat 3
5122CK Rijen
Homepage:www.dbvm.nl
Telefoon:+31 (0)614382431
Fax:

Duurzaam bouwen vanuit een ideologie; grenzeloos ecologisch verantwoord bouwen en verbouwen

Duurzaamheids check

VDZ Projecten


Samen met senior een duurzaamheid check van jullie woonhuis persoonlijke aandacht en specifiek voor jullie woonhuis

Het Team van VDZ projecten zijn gepassioneerde bouwvakkers uit Rijen. Samen met ons kleine team van twee zonen en Vader voeren wij duurzame ecologische, verbouw en renovatieprojecten uit, van A tot Z. Zoals Vloer renovatie Binnenmuren isoleren Het dak isoleren met goede en verantwoorde producten zoals Houtvezel Cellulose maar soms ook als het niet anders kan PIR of steenwol of glaswol Grenzeloos dus. Daarna bereken we de energie behoefte en adviseren wij de juist installatie

Projecten levert duurzame projecten van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wil jij een check van jou woning stuur ons dan een mail verzoek tot check en wij maken een goede analyse voor jullie wensen

Het systeem noemen wij BEN afhankelijk van de gestelde eisen leveren wij deze als volgt op Bijna energie neutraal of Ben energie neutraal volgens onze berekeningen en uitgangspunten. deze worden altijd doorberekend door een externe adviseur in overleg met de klant ivm de kosten

Het systeem wat wij leveren is van HSB houtskeletbouw dit betekend een binnen spouwblad constructief vergelijkbaar met een stenen binnen spouwblad incl de isolatie ( Cellulose of Houtvezel welke een zeer goede werking hebben, de beste in onze gedachte voor de winter en zomer.

Uit testen kunnen wij ook aantonen dat onze keus van wandopbouw, dat het veel langer duurt eer onze woning afkoelt of opwarmt.

Duurzaam betekend bij ons een dikke trui aan als we het kouder gaan krijgen vrij vertaald een zo klein mogelijke installatie wand wij verbeteren eerst de schil of anders gezegd de muren en daken en vloer van jou woning. Onze wanden zijn vrij van onderhoud, een installatie echter niet deze verouderd en moet vervangen worden dus onze aandacht gaat uit naar het ontwerp en een goede isolatie schil en Damp open bouwen. Net als ons lichaam moet het vocht naar buiten kunnen waardoor we binnen een ideaal klimaat krijgen. Wat niet wil zeggen dat wij niet ventileren ook dat krijgt aandacht bij ons

Natuurlijke stoffen hebben bij ons dan ook de voorkeur het liefst alles herbruikbaar en of al hergebruikt recyclen of cradle to cradle maar wij willen dit niet roepen om te roepen of uit commercieel overwegingen wij doen dit gewoon.

Ons Systeem leent zich uitermate goed voor zelfbouwers die wij indien men dit wil ondersteunen voor degen die ontzorgd willen worden kan dit ook

Het dienstenpakket van VDZ-projecten is enorm uitgebreid. Zo kun je bij ons terecht voor het bouwen, verbouwen of renoveren van je woning. Maar ook een verbouwing of renovatie van je badkamer of keuken behoort tot de mogelijkheden. Samen met onze vaste partners maken we van ieder project een succes.

Een duurzame woning maar ja wat is dat nou

iedereen gebruikt het woord duurzaam

een kleine 25 regels waarvan wij en de duitse bouw biologische instituut IBN

Bouwmaterialen en geluid

 • Natuurlijke en eerlijke bouwmaterialen
 • Bouwmaterialen die geurneutraal zijn of een aangename geur bevatten zonderafgifte van giftige stoffen
 • Toepassing van bouwmaterialen met geen of zo weinig mogelijk radioactiviteit
 • Op de mens afgestemde geluidswerende en trillingsbeperekende maatregelenBinnenklimaat
  • Natuurlijke regulering van luchtvochtigheid door gebruik van vochtregulerende materialen
  • Zo weinig mogelijk nieuwbouwvocht
  • Balans tussen warmte isolatie en warmte accumulatie
  • Optimale oppervlakte en ruimte temperaturen
  • Goede luchtkwaliteit door natuurlijke ventilatie
  • Stralingswarmte als verwarming
  • Het natuurlijke stralingsveld zo weinig mogelijk verstoren
  • Uitbreiding van elektromagnetische velden en straling voorkomen
  • Vergaande beperking van schimmels, bacteriën, stof en allergenenMilieu, energie en water
  • Het minimaliseren van energieverbruik door vergaand gebruik van herbruikbare energiebronnen
  • Bouwmaterialen bij voorkeur uit de regio en de roofbouw op schaarse en risicovolle grondstoffen beperken
  • Geen milieuproblemen veroorzaken
  • Best mogelijke drinkwaterkwaliteit nastreven

Vormgeving

 • Aandacht voor harmonische maatvoering, afmetingen en vormen
 • Natuurlijk licht, verlichting en kleurgebruik
 • Gebruik van psychologische en ergonomische kennis voor vormgeving en inrichtingBouwlocatie
 • Bouwkavel zonder natuurlijke en kunstmatige verstoringen
 • Woningen voldoende afgeschermd van emissie- en lawaaibronnen
 • Decentrale en gevarieerde bouwwijze in een groene omgeving
 • Woning en wijk individueel, met de natuur verbonden, menswaardig engezinsvriendelijk
 • Geen sociale overlast veroorzaken
 1. Bouwlocatie
  • Bouwkavel zonder natuurlijke en kunstmatige verstoringen
  • Woningen voldoende afgeschermd van emissie- en lawaaibronnen
  • Decentrale en gevarieerde bouwwijze in een groene omgeving
  • Woning en wijk individueel, met de natuur verbonden, menswaardig engezinsvriendelijk
  • Geen sociale overlast veroorzakend

De focus van VDZ-projecten ligt op het realiseren van duurzame woningen. Tijdens de bouw van een duurzame woning ligt de focus op producten en materialen die lang meegaan en op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Daarnaast letten we erop dat de woning voor bijvoorbeeld verwarming zo min mogelijk energie verbruikt en er zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Een duurzame woning is bijvoorbeeld voorzien van isolatie (dak, vloer en spouw), HR++ of triple glas en een luchtwarmte pomp met vloerverwarming. Maar ook een zonneboiler, zonnepanelen, warmte-terug-win installatie of aardwarmtepomp behoren tot de mogelijkheden. Ben je van plan te bouwen, verbouwen of renoveren? Denk dan ook eens aan een duurzame oplossing!

Een duurzame woning is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.


Tevens kunnen wij ook extra aandacht geven aan het leveren van materialen veel minder gassen bevatten dan gemiddeld. echter zijn deze materialen helaas vaak nog duurder!!!

VDZprojecten - Gepassioneerd aannemer die net die extra stap neemt

Referenties

Het verduurzamen van deze twee onder 1 kap te Tilburg met prestatie verklaring

Energie neutraal zeer duurzaam Dakisolatie Gevel isolatie gaslood Gutex kindspan dampopen bouwen Houtskeletbouw aanbouw zonnepanelen luchtwarmtepomp nieuwe vloer EPS schilderwerk stucwerk

Afbouw HSB woning

Benieuwd naar het eindresultaat van deze Hout Skelet Bouw woning? Verwacht wordt dat de woning in november wordt opgeleverd. Dan verschijnen ook nieuwe foto's van dit project

Badkamers & Sanitair

DBVM heeft al tal van renovaties en verbouwingen gedaan met betrekking tot badkamers en sanitair

Certificaten & Labels

Nieuws

Luchtdicht Daksysteem

Luchtdicht Daksysteem

Met de steeds strengere eisen ten aanzien van energiezuinig bouwen (verlaging van de EPC) wordt luchtdicht bouwen een steeds belangrijker item. Door luchtdicht te bouwen kan verwarmde lucht niet meer door kieren naar buiten verdwijnen waardoor het energieverbruik verminderd wordt.

KOMO-certificering voor dakkapellen

Verlaagd BTW tarief

SKH, de certificeringsinstelling voor veiligheid, milieu, industrie, bouw en dienstverlening, en Dakvenstermeesters bieden fabrikanten van dakkapellen en vaklieden die deze monteren, de mogelijkheid om voor het product en de montage een KOMO-certificering te bemachtigen.

Inbraakwerende dakramen

Inbraakwerende dakramen

De NEN norm voor inbraakveiligheid van woningen 5087, die beschrijft welke ramen en deuren in een woning als bereikbaar voor inbraak worden beschouwd, is herzien.

Daktoegangskoepel voor plat dak

Daktoegangskoepel voor plat dak

De VELUX Groep heeft nu een daktoegangskoepel ontwikkeld die een vrije doorgang naar het dak mogelijk maakt door deze volledig open te zetten.

PIR Isolatie

PIR Isolatie

Wanneer men het dak of de spouw gaat isoleren, zijn er verschillende opties qua materiaal keuze. Zo kan men kiezen voor isoleren met minerale wol, EPS (Geëxpandeerd polystyreen) of PIR (Polyisocyanuraat Isolatie). UNILIN Insulation produceert en levert producten met PIR isolatie.

Eigen Nieuws 02

Eigen Nieuws 02

Cradle to Cradle Innovation Award

Cradle to Cradle Innovation Award

Tegelspecialist Mosa is door het Amerikaanse Cradle to Cradle® Products Innovation Institute uitgeroepen tot Innovator of the Year. Mosa ontving de prestigieuze Innovation Award voor 2014 in november tijdens de Innovation Celebration in New York.

De laatste werkzaamheden!

De laatste werkzaamheden!

DBVM werkt aan de laatste werkzaamheden voor deze woning. Bekijk het eindresultaat binnenkort bij onze referentieprojecten.